JAMAICA is now more DANGEROUS then ever...

Först trodde jag att det var ett skämt... Men har nu checkat med folket på Jamaica + läst tidningar och de har bekräftat va som händer. Detta skriver Docta Bird på sin facebooksida:


Medan vi sitter safe här hemma i Sverige går folket loss i kravaller på Jamaica. Det är uppror nu och sedan nån vecka tillbaka är det farligare än vanligt att vistas i (West) Kingston. Utgångsförbud vid 6 på kvällen är inofficiellt infört och om du är ute kan riskera att bli skjuten av polisen eller arresterad. Alla fester som vanligtvis hålls varje dag, varje vecka, året runt kommer ju nu att stängas av mer och snabbare än någonsin... Det gissar jag på, risken är för stor. Och om någon fest hålls kan det inte vara någon där ändå (?)

Visserligen har festerna det senaste året stängts av ofta av polisen pga att de babylon försöker få bort dancehallen, dock tror jag aldrig att dem kommer lyckas. För de är en frizon för många, ett ställe att låta sina vardaliga bekymmer försvinna för en stund och uttrycka sig med dans och musik, och det finns så sjukt mycket folk som försörjer så på dancehallkulturen.

Folk skjuter hur som helst i Downtown samtidigt som de idag satt Hannah Towns polisstation on fire och välter bussar för att polisen och militären inte ska kunna ta sig in i deras områden. I Uptown är folket "mer safe" men det märks att det är oroligheter på gatorna börjar bli tomma... Emercengy meetings hålls nu för att man ska försöka få kontroll över situationen och hitta mannen som är grunden till detta...

The Don aka Christopher 'Dudus' Coke som hållit ställningarna i Tivoli Gardens (downtown/ghettot där bl.a. Passa Passa gatufesten brukar hållas och måånga andra fester; dit polisen ofta inte ens vågar komma och stänga av festerna eftersom de inte har något att säga till om där) har/kommer att lämnas ut till USA. USA har sedan flera år tillbaka velat få tag på honom pga iblandning i illegala drog och vapen affärer, och nu har jamaica skrivit på utlämningen av honom. Detta har legat i luften ett bra tag men ingen visste när eller om det ens skulle ske. Och nu har det de.. och detta är resultatet. Det kunde man räkna ut, klart att folket vill ha sin ledare på plats, inte bakom galler with a lifetime sentence i USA. Vem ska annars hålla ställningarna och ta hand om dem?!! Och tex se till att festerna kan forsätta och vara safe trots att de är mitt i ghettot? Det är demonstrationer där folket visar sitt support för Dudus. Dem menar att han är deras räddare i nöden, ger dem pengar och jobb när dem behöver det som mest, och det är klart att dem är riktigt dedikerade till honom. De tänker inte låta honom lämna Jamaica, där han nu gömmer sig och de kommer offra sina liv så att de ej händer.

Hoppas att det lugnar ned sig, för har ingen lust att höra att folk vi känner har skjutits och skadats på grund av detta [DET ÖGAR VI GAAAAAALET]!!

Undrar verkligen var som kommer att hända för det här är helt sjukt! Tycker att Dudus kunde fått slippa bli utlämnad, visserligen är han en stor kriminell gängledare... Och om de ej lämnar ut honon kommer läget mellan Jamaica och USA att bli ännu mer spänt!
Många i (regeringen) Jamaica Labour Party har inofficiellt stöttat Dudus och är "lojala" mot honom. Det har ju till och med försökt förhala utlämningen av honom. Kan tänka mig att många tagit emot cash/mutor och annat av förut för att låta honom göra sin grej och vända andra kinden till.. De borde inte lämna ut honom!! Men det är klart, dels kan dem nog inte stå emot USA längre och som om de skulle offra sina karriären och liv för hans skull? INTE EN CHANS. Men om jag var dem skulle jag nog vara mer skrajj för va Dudus och folket kan göra men vet inte hur allt det där funkar, thank god! Anyways, det skönaste skulle vara om regeringen inte lämnade ut hon så saker kan go back to normal again (om det nu går).

This make's u think doesn't it.. Vi har det sjukt bra här i Sverige, så man ska inte klaga, det är inte ofta man känner sig otrygg här. Men även om du ibland känner dig otrygg på Jamaica så har det blivit som ett addiction, för fråga vem som helst av oss in di Swedish Fam (som vi kallar oss), vi skulle nog dumpa Sverige anyday ;) nästan i alla fall.

Pray 4 the people in Jamaica, may their situation solve quickly, dey nuh need no more blood pon di roads.. ENOUGH! // Bless


Vill du veta mer om vad som händer och följa uppdateringarna sök på google och youtube: jamaican news, dudus, CNN International, Jamaica Observer, The Associated Press, The Guardian osv.
Wanna know more about this and follow what a gwaan, search at google: jamaican news, dudus, CNN International, Jamaica Observer, The Associated Press, The Guardian!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0